Tyypillisimmät virheet blogia kirjoittaessa

Monet sanovat, että blogin kirjoittaminen on taidetta ja jotkut taas sanovat sen olevan tiedettä. Oli se mitä tahansa ja huolimatta siitä, mitä sinä ajattelet sen olevan, on kuitenkin olemassa muutamia tyypillisimpiä virheitä mitä tulee ehdottomasti välttää blogia kirjoittaessa. Nykyään yhä useammat pitävät blogia ja sen takia on eritäin tärkeää pyrkiä täydellisyyteen. Haluathan, että ihmiset kiinnostuvat blogistasi ja saat yhä enemmän lukijoita. Huonolaatuiset blogit, joita suurin osa blogeista on, katoavat helposti Internetin syövereihin, sillä ne eivät kerää kiinnostusta ja niihin ei panosteta lainkaan. Katso alempaa mitä virheitä blogia kirjoittaessa tulee välttää ja kuinka tehdä blogistasi entistä parempi.

Askel kohti parempaa blogia – vältä näitä virheitä!

Yksi tyypillisimmistä virheistä on blogitekstin oikolukeminen ennen sen julkaisemisesta. Toki voit muokata postausta jälkikäteen, mutta se on järkevää tehdä ennen julkaisua. Ethän halua lukijoidesi huomaavan kirjoitusvirheitäsi. Jos käytät blogitekstin kirjoittamiseen reippaasti aikaa tehden ensin huolellista taustatyötä, niin miksi et käyttäisi 10 minuuttia tekstin huolelliseen oikolukemiseen? Älä siis hätäile vaan pyri tekemään blogista täydellinen ilman kirjoitusvirheitä.

Toinen tyypillinen virhe on poukkoilu ja aiheen vierestä kirjoittaminen. Pyri luomaan sisältö siten, että se vastaa otsikointia. Lukija yleensä kiinnittää huomion ensin otsikkoon ja ryhtyy lukemaan artikkelia löydettyään mielenkiintoisen otsikon. Karkotat lukijat hyvin nopeasti pois, sillä lukijat eivät pidä siitä, että sisältö ei vastaa otsikkoa. Pyri etenemään selkeästi ja pidä teksti silti mielenkiintoisena ja sisältörikkaana. Tämä ei pelkästään karkota pois lukijoita, sillä se tekee kirjoittajasta helposti tulevaisuudessa huonomman, koska jos aiheen vierestä kirjoittaminen jatkuu ja et tee asialle mitään, tulee se olemaan ongelmasi myös jatkossa. Oman itsensä kehittäminen kirjoittajana on tärkeää, niin omien lukijoidesi kannalta sekä oman tulevaisuutesi kannalta. Pyri siis pysymään aiheessa ja pidä aina mielessä, että mitä enemmän kirjoitat, sen paremmaksi tulet, kunhan kiinnität huomiota laatuun ja olet tarkka mitä julkaiset.

Blogin pitämisellä on useimmiten jokin isompi tarkoitus ja monet haluavat promotoida sillä omaa yritystään tai jotain muuta itselle tärkeää, kuten harrastustoimintaa tms. Jos pyrit tähän, niin laadukkaan blogin luominen on vasta ensiaskel ja olet vasta puolessa välissä kun olet saanut blogin hyvälle mallille. Seuraavaksi sinun tulee keksiä kuinka saat hienovaraisesti ohjattua lukijasi kiinnostumaan sinun palvelusta, tuotteesta tai jostain muusta ilman, että tyrkytät mitään tai ylimainostat itseäsi, näistä kun eivät ihmiset pidä. Tässä kannattaa siis yhdistää blogi sekä sosiaalisen median viestintäympäristöjen, kuten Facebookin ja Twitterin sekä omien sivujesi, mikäli sellaiset löytyy. Jos tarkoituksesi on tehdä rahaa blogin kautta, kannattaa miettiä tarkkaan kuinka sen aikoo toteuttaa.

Älä unohda hakukoneoptimointiaspektia blogistasi, mutta älä myöskään ylioptimoi, sillä se vaikuttaa helposti negatiivisesti sisältöön. Tämä on asia, joka unohtuu hyvin monelta blogin pitäjältä, vaikka muuten kaikki on priimakunnossa. Tekstin sisältöön on tärkeä upottaa niitä avainsanoja ja fraaseja, millä haluat tulla löydetyksi hakukoneissa, mutta muista kuitenkin pitää näiden käyttö kohtuullisella tasolla. Mieti myös otsikot tarkkaan ja katso, että H1- & H2 -tagit ovat kunnossa.

Älä myöskään unohda kuvia blogistasi, sillä visuaalisesti näyttävä blogi on aina lukijan mieleen!

Menestyväksi blogin pitäjäksi tuleminen vaatii kirjoittajalta tarkkuutta ja jatkuvaa itsensä kehittämistä. Vaikka blogin saamisessa kuntoon kaikin puolin niin sisällön, hakukoneoptimoinnin kuin runsaan lukijajoukon keräämisen suhteen voi kestää kauan, niin virheiden välttäminen on helppoa ja ottaa vain vähän aikaa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s