Twitter

Aletaanpa käymään hieman läpi markkinointia sosiaalisessa mediassa ja siihen liittyviä verkostoja, joiden kautta homma lähtee hyvin käyntiin.

Twitter on verkossa oleva ilmainen sosiaalisen median verkosto ja mikroblogi -palvelu. Twitterin käyttö on Suomessa vielä kohtuullisen maltillista, mutta sen käyttö on kuitenkin yleistymään päin niin kuin monen muunkin sosiaalisen median verkoston. Twitter on ainakin nimensä puolensa lähes kaikille edes vähän mediaa seuraaville tuttu juttu, mutta sitä hyödynnetään huomattavasti vähemmän kuin Facebookia ja se on yritysmaailmassakin melko vähän käytetty. Twitter perustettiin vuonna 2006 Heinäkuussa ja sen suosio lähti kasvamaan heti räjähdysmäisesti ja tällä hetkellä sitä käyttää yli 500 miljoonaa käyttäjää. Twitteristä on myös tullut yksi käytetyimmistä sivustoista koko Internetissä.

Twitter lisää näkyvyyttä ja toimii tukena hakukoneoptimoinnissa

Twitter tili on hyvä rakentaa tukemaan oman yrityksen sivuja ja myös sitä kautta on mahdollista parantaa yrityksen näkyvyyttä ja saada lisää ihmisiä kiinnostumaan yrityksesi tuotteeta tai palvelusta. Twitteriä ahkerasti päivittämällä ja runsaalla määrä re-tweettejä vaikutat myös positiivisesi sivustoosi eli Twitter-tili kannattaa luoda myös hakukoneoptimoinnin kannalta. Tästä on ollut paljon keskusteluja ja monet ovat miettineet onko sillä vaikutusta ollenkaan, mutta kyllä sillä on. Hakukoneoptimointimaailmassa ihmiset ovat heti hyvin skeptisiä jos muutoksia ei näy, joten epäilyt juontavat juurensa varmasti siitä. Tällä hetkellä mietinnän alla on, että vaikuttaa linkkaaminen enää ollenkaan… Joka tapauksessa, alapuolella hieman Twitter -sanastoa:

Tweettaus (= twiitti)

Tweettaamisella tarkoitetaan viestiä, jonka voit lähettää Twitteriin, niin että se tulee kaikkien näkyville. Voit lähettää koska vaan 140 kirjainta sisältävän Twitter -päivityksen eli ”tweetin”. Voit myös jakaa linkkejä/kuvia twiitissäsi.

Re-tweettaus (= re-twiitti)

Jos joku jakaa eli pistää eteenpäin jo lähettämäsi tweetin, niin tätä toimintoa kutsutaan re-tweetiksi.

Follow-toiminto (= seuraaja)

Voit myös seurata tiettyjä henkilöitä/yrityksiä Twitterissä, mikäli havaitset jonkin mielenkiintoiseksi ja haluat nähdä tämän päivityksiä.

Twitter on erittäin simppeli

Twitter on hyvin yksinkertainen, helppokäyttöinen ja siinä ei ole montaa toimintoa, sillä homma toimii käytännössä ainoastaan yllämainituilla toiminnoilla. Sen käytön oppimiseen menee tuskin viittä minuuttiakaan ja sen helppokäyttöisyys on varmaan yksi syy miksi Twitter on niin suosittu.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s