Googlen rakastamat linkkausmenetelmät

Mitä tulee sivuston linkkaamiseen, niin Google pitää tietynlaisia ”backlinkkejä” suuremmassa arvossa kuin toisia. Mikä tahansa linkki ei siis ole aina välttämättä hyväksi ja siitä voi olla jopa haittaa sivustollesi, sillä se voi pudottaa sivustoasi alemmaksi hakutuloksissa. Joissain tapauksessa Google voi asettaa siis sivustosi ”penaltyyn” eli jäähylle, joka tarkoittaa, että sivusto tipahtaa usemman sivun hakutuloksissa alaspäin. Kaikista pahin mahdollinen rangaistus Googleta on manuaalinen penalty, josta on vaikea nousta takaisin ylös. Tämä artikkeli neuvoo kuinka välttää nämä rangaistukset ja kuinka toteuttaa sivun ulkoista hakukoneoptimointia eli linkkien rakentamista turvallisesti sekä tehokkaasti. Löydät artikkelista vain kaikista yksinkertaisimmat linkkien rakentamismenetelmät, joita myös aloittelija voi helposti hyödyntää.

Linkkien määrä vaiko laatu?

Tämä on hyvin yleinen kysymys ja monia mietityttää voiko linkkien määrällä korvata niiden laadun. Valitettavasti ei kuitenkaan voi ja et pysty korvaamaan relevantteja laadukkaita linkkejä millään, et edes rakentamalla kymmeniä tuhansia huonolaatuisempia linkkejä. Linkkilähteen relevanttius on oleellisin osa ja Google katsoo tätä tarkkaan, yksi relevantti linkki hyvästä lähteestä voi tuoda sivustollesi lisää arvoa reilusti ja se näkyy myös hakukonesijoituksissa. Panosta siis relevanttiuteen ja unohda valtavien linkkimäärien rakentaminen, sillä pahimmassa tapauksessa Google katsoo tämän spamminä ja antaa sivustollesi edellä mainitun penaltyn.

Kuinka rakentaa linkkejä?

Linkkien rakentamisessa voit toteuttaa lukuisia eri keinoja ja eri linkkityyppejä on paljon. Tärkeintä on, että suosit relevantteja linkkilähteitä ja käytät monipuolista ankkurijakaumaa sekä hyödynnät mahdollisimman monia eri linkkityyppejä.

Lisää verkkosivusi osoite sosiaalisen median verkostoihin ja käytä hyödyksi mahdollisimman montaa eri sosiaalisen median viestintäympäristöä. Facebook, Twitter, LinkedIn, Digg.com, StumbleUpon.com, YouTube, Google+, Reddit ja Instagram lienevät näistä tutuimmat suomalaisille. Pelkästään linkki sosiaalisessa mediassa ei kuitenkaan vielä tuo sivustollesi juurikaan potkua, mutta aktiivinen päivittäminen taas alkaa ajan saatossa näkymään hakukonetuloksissa. Lisäksi voit saada sosiaalisen median kautta lisää kävijöitä sivustollesi. Oman blogiin rakentaminen on myös järkevää ja ajan kanssa sekä hyvin toteutettuna sieltä tulevat linkit ovat tulevaisuudessa arvokkaita.

Kannattaa myös etsiä verkosta samaan aiheeseen liittyviä blogeja ja keskustelupalstakirjoituksia ja jättää niihin kommenttia linkaten samalla omalle sivustolleen. Tällä tavoin saat relevantin linkin helposti ja ilmaiseksi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s